lunes, 28 de enero de 2019

TEMA: 4 PÁX: 71

1) Infórmate sobre as propiedades do arroz dourado e explica os seus posibles beneficios para os consumidores. 


O arroz dourado é unha variedade de arroz producido a través da ingeniería xenética, biosintetizando os precursores do betacaroteno nas partes comestibles do gran de arroz. Os detalles científicos da tecnoloxía aplicada foron publicados en Science en 2000. O arroz dourado se desenvolve como alimento fortificado en áreas onde hai falta de vitamina A. A vitamina A é esencial durante o embarazo para previr a morbidade, a mortalidade ea cegueira. noite En 2005, a nova variedade Golden Rice 2 anuncia que produce máis de 23 veces máis betacaroteno que o arroz dourado orixinal. Aínda ningunha destas variedades está dispoñible para o consumo humano. O arroz dourado foi deseñado para producir betacarotenos. A planta orixinal é capaz de producir betacarotenos nas súas follas, onde este precursor toma parte na función da fotosíntese. Pero non produce beta-carotenos naturalmente no endospermo, xa que neste lugar non se require o uso da fotosíntese. Isto é debido á ausencia de tres enzimas que son fitoeno sintase, fitoeno desaturase e licopeno ciclasa. Para resolver estes dous problemas, os investigadores clonaron o xene de flor de narciso e a bacteria Erwinia uredovora e introducírono no arroz.
Resultado de imagen de arroz dorado
2) Busca información en internet sobre as proterínas porducidas no leite de animais modificados xeneticamente. 


https://ep02.epimg.net/sociedad/videos/2012/10/02/actualidad/1349174134_902151_1349198730.mp4

3) Consideras que os avances tecnolóxicos relaccionados coa saude humana teñen maior aceptación social? 

Si, porque na maioría dos casos axudan a combatir enfermidades ou buscar novos antidotos para resolver as enfermidades.

4) Existe algún risco de que os xenes introducidos en OMX poidan pasar a outros seres vivos? 


Posiblemente si.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

JOHN RAMBO BIOLOGÍA