1) Cales son os cereais máis consumidos na alimentación humana en todo o mundo?
Os cereais máis consumidos no mundo son tres: o arroz, o millo e o trigo. O arroz é un cereal moi usado sobre todo no continente asiático e en países de América do Sur. No noso país temos boas produccións de arroz, en Valencia e en Cataluña.
O millo é o cereal con máis producción do mundo, xa que o utilizamos para o consumo humano e tamén para a producción de biocombustibles.
O trigo, é o gran máis consumido na sociedade occidental, sobre todo para a obtención de fariñas.
Outros cultivos que tamén utilizamos para o consumo humano son cebada, avea, centeo ou millo miúdo.
2) Investiga cales son os animais, ademais do porco, que máis se utilizan para a obtención de carne para a alimentación humana.
As produccións maiores no mundo son de carne de vaca, porco e polo, aínda que hai outros animais que se utilizan para a producción de carne para o consumo humano como o coello, o pavo, o ganso, a perdiz, a pomba, a codorniz ou o cabalo entre outros. Por outra parte, a pesca e os peixes procedentes das piscifatorías supoñen un 20% da orixe protéica da alimentación.
3) Cal é un dos principais problemas da explotación dos recursos pesqueiros? Pódese solucionar?
A sobrepesca é un dos problemas que supón o gran consumo de peixe da sociedade actual. A sobrepesca prodúcese cando o exceso de pesca reduce os stocks de peixes por debaixo dos índices de recuperación da poboación, así a poboación xa non é sostible, a parte de traer problemas colaterais no equilibrio do ecosistema.
Poderíase solucionar evitando a pesca intensiva, promovendo a selección de especies que están en mellores condicións e disminuindo o descarte de especies pescadas entre outras medidas.
Algunhas medidas poden ser:
- Consumir peixe fresco e aproveitalo ao máximo.
- Elixir animais capturados con métodos selectivos.
- Non consumir animais en perigo ou en recuperación.
4) Investiga e describe outros organismos que non sexan habituais na nosa dieta e que sexan utilizados como alimento noutras culturas.
En Asia, aparte dalgúns insectos e crustáceos non mariños, poden comer can, gato e serpe. Poden fermentar productos vexetais para o consumo como a soia, o repolo ou tamén mariscos fermentados. En Asia está estendido o uso de multitude de especias que dan sabores, exóticos para nós, aos seus pratos. O xenxibre, o curri vermello, cilantro...
sábado, 25 de mayo de 2019
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
JOHN RAMBO BIOLOGÍA
-
1) Cales son as enerxías non renovables? - O carbón. - O petróleo. - A enerxía de fisión nuclear. 2) Cales son as diferenzas máis im...
-
1) Indica as diferenzas que existen entre un sistema e un ecosistema. Un sistema defínese como un conxunto de elementos interrelacionados...
-
3) Cal é a diferencia fundamental entre recursos renovables e recursos non renovables? Recursos non renovables é sinónimo de que non se ren...
No hay comentarios:
Publicar un comentario